תפקידו של גליצרין בייצור סבון

תפקידו של גליצרין בייצור סבון

ינואר 1, 2022 0 By admin

גליצרין, גם כתיב גליצרין, הוא מרכיב בסיסי ברוב הסבונים. למעשה, זהו תוצר לוואי של ייצור סבון שכן הוא מתרחש עקב תגובה של אלקלי חזק עם שומן מן החי. תהליך זה ידוע כספינינג והוא זה שמוציא סבון או חומר ניקוי. בעוד שרוב היצרנים מפרידים בין גליצרין מהתערובת, אחרים משלבים את התרכובת על היתרונות הטבעיים שלה.

הרבה יצרני סבונים ממליצים על גליצרין כמרכיב בסיסי מכיוון שיש לו את היכולת לשאוב לחות ולמנוע ייבוש של העור. התרכובת היא קרם לחות טבעי. למעשה, זהו חומר לחות – חומר שמושך מים. לפיכך, ידוע כי סבון המכיל את התרכובת ההיגרוסקופית הוא בעל אפקט מינון והלחנת העור.

גליצרין הוא נוזל צמיג שהוא בו זמנית מתוק וחסר צבע. הוא מתמצק לחומר דמוי משחה ובעל נקודת רתיחה גבוהה. במהלך תהליך ייצור הסבון, חלק מהיצרנים מסירים את התרכובת מתערובת הסבון ומשלבים אותה במוצרים אחרים כמו קרם וקרמים. עם זאת, כאשר מוסיפים אותו לחפיסת סבון, זה יוצר מוצר כמעט שקוף עם תכונות לחות.

התרכובת ידועה כממסה טובה וזו אחת התכונות המדהימות שלה. במקרים מסוימים, זה עדיף כממס מאשר מים או אלכוהול. תכונה זו הופכת אותו לטבילה רבה גם באלכוהול וגם במים. עם זאת, הוא אף פעם לא מתמוסס בשמנים. בצורתה הטהורה התרכובת נקראת גליצרול מה שמרמז שהיא שייכת לסיווג של תרכובות אורגניות הנקראות אלכוהול.

הוא היגרוסקופי במיוחד, מה שאומר שהוא סופג בקלות לחות מהאוויר. לדוגמה, השארת צלוחית של גליצרול טהור פתוחה מאפשרת משיכה של מים עד שהם מאבדים במהרה את הטוהר.

זה היה בשנת 1889 כאשר התרכובת הושגה לראשונה משומן מן החי באמצעות ייצור נרות. במהלך תקופה זו הדרך היחידה להפיק את התרכובת היא באמצעות תהליך זה. כמו כן, באותה תקופה שומן מן החי היה חומר הגלם היחיד להכנת נרות. במהלך מלחמת העולם השנייה, הוא הפך למרכיב עיקרי בדינמיטים והביקוש הרב לחומר לא הספיק בתעשיית ייצור הסבון. כך היה ייצור פתאומי של צורות סינתטיות של התרכובת.

לחומר נוסחה כימית C3H8O3 המופיעה גם כתוצר לוואי נוזלי במהלך ייצור ביו-דיזל בתהליך הנקרא טרנסיפיקציה. נוזל סירופ זה מתרחש בטבע. נמצא בתאים של צמחים ובעלי חיים (כולל בני אדם), הוא חלק מהביו-מולקולות הגדולות של שומנים רבים. בתהליכים ביולוגיים התרכובת מתרחשת כתוצאה מהתסיסה של פחמימות. בכימיה אורגנית הוא מיוצר על ידי סינתזה של פרופילן.

גליצרין הוא מרכיב במספר מוצרי בריאות ומוצרי טואלטיקה. זה נמצא במוצרי מזון, כמו גם פריטים פרמצבטיים וקוסמטיים. הוא נמצא בתכשירי לחות וקרמים בגלל תכונותיו ההידרופיליות וההיגרוסקופיות, המאפשרות לחומר לשמור על לחות. יש ויכוח האם התכונות ההיגרוסקופיות של התרכובת הן שעושות אותה טוב לעור, או שאולי יש לחומר הכימי תכונות אחרות שלא נחקרו ולא מזוהות מלבד זו שכבר הוזכרה. תכונת משיכת הלחות הופכת אותו למרכך מצוין כאשר מוסיפים אותו בסבונים וקרמי לחות. חומר מרכך הוא חומר המחליק ומרכך את העור. סיבה נוספת שמוצרי טיפוח אישיים מנצלים את החומר היא בגלל היתרון בשימון העור שלו, שלא לדבר על כך שהוא משמש כחומר מעבה או מתחלב במוצרי קוסמטיקה.

סבונים תוצרת בית או הזנים בעבודת יד מכילים באופן טבעי גליצרול, שיצרני סבונים מסחריים מסירים אותו. הנוזל המופרד משמש בשמני עיסוי, משחות לשפתיים, מרככי עור וקרם לחות, בשמים ושמנים אתריים ותכשירים פרמצבטיים.



Source by Jo Alelsto